لوله گالوانیزه

2023/10/24 1 نظر اتصالات گالوانیزه, لوله گالوانیزه

لوله گالوانیزه

لوله ای است که با روی مذاب پوشش داده می شود. این لولـه از جنس آهن سفید نورد شده تولید می‌شود. لایه گالوانیزه روی سطح این لـوله به منظور محافظت آن در برابر زنگ زدگی و خوردگی قرار می‌گیرد. این فرآیند جوشکاری درز لـوله باعث ایجاد اتصال قوی و مقاوم می‌شود. سپس لوله را در فلز روی مذاب فرو می برند که عموما به دو صورت سبک و متوسط تولید می شود.

لوله های گالوانیزه در بازار به لوله های آهنی سفید معروف هستند.لوله‌های فولادی گالوانیزه دارای مقاومت مکانیکی بالا هستند و در برابر ضربه، فشار و تنش‌های مکانیکی مقاومت مطلوبی دارند.

لوله‌های فولادی گالوانیزهخاصیت مقاومت به خوردگی و زنگ‌زدگی دارا هستند. عموماً در برنامه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که نیاز به محافظت در برابر زنگ زدگی و خوردگی دارند.

برخی از کاربردهای معروف لوله‌های فولادی گالوانیزه عبارتند از:

سیستم‌های لوله‌کشی آب، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، سازه‌های فلزی، صنایع کشاورزی، صنایع نفت و گاز و صنایع ساختمانی.

انواع گالوانیزه

در نوع گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد موجود می باشد .

گالوانیزاسیون به روش غوطه وری گرم:

به زبان ساده یک پوشش که در آهن یا فولاد (که از نظر ترکیب و طراحی مناسب برای گالوانیزه) توسط فروبردن در وان مذاب روی تشکیل می گردد.

لوله گالوانیزه سرد:

می توان از طریق الکترولیز نمک های روی در داخل یک محلول آبی قرار داد.

اصل این روش با استفاده از الکترولیت اسدی نیز انجام می شود.

ضخامت لایه روی ایجاد شده کمتر از ضخامت لایه پوشش روی در حالت غوطه وری گرم بوده است. این روش بیشتر در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.

آنالیز شیمیایی

ماکزیمم درصد فسفر0.045
ماکزیمم درصد کربن0.2
ماکزیمم درصد گوگرد  0.045
ماکزیمم درصد منگنز1.2

مشخصات مکانیکی لوله های گالوانیزه در دمای محیط

مقاومت کششی (نیوتن بر میلیمتر مربع)320-460
درصد ازیاد طول20
استحکام تسلیم (نیوتن بر میلیمتر مربع)195

سایز لوله گالوانیزه

به دلیل اینکه لوله گالوانیزه در مصارف مختلفی استفاده می شوند، در سایز و ابعاد مختلفی نیز تولید می شوند. این لوله های اندازه های رایجی دارند و تولید کنندگان نیز بر اساس ویژگی ها و کاربری های مشترک این لوله ها، ابعاد و اندازه های آنها را مشخص می کنند.

در بعضی موارد نیز سفارش دهنده ها لوله های بزرگتر یا کوچکتر از حد ممکن می خواهند که در این شرایط برای آنها سفارشی تولید می شود. به طور معمول حداقل اندازه لوله های استیل گالوانیزه 45.72 و حداکثر 182.88 سانتیمتر می باشد.

روش های نصب لوله گالوانیزه

  • اتصال رشته ای: در این روش یک رزوه با استفاده از رزوه کشی در قسمت بیرونی لوله گالوانیزه ایجاد شده و یا با استفاده از قالب متصل می شود. این روش اتصال از درون لوله هم پشتیبانی می شود.
  • نصب کوپلینگ یا بوشن: روش اتصال کوپلینگ بدون رزوه بوده و به طور معمول در اتصالاتی مثل خطوط لوله آتش نشانی و شبیه به آن انجام می شود. مهندسین این روش اتصال را به یکی از راه های اتصال پرکاربرد برای لوله های فولاد گالوانیزه می دانند.
  • جوشکاری: رایج ترین روش جوشکاری در اتصالات لوله های فولادی، قوس الکتریکی است که تحت تاثیر جریانات الکتریکی ایجاد می شود. بهتر است لز این روش دراتصال قطعات کوچکتر و اصطلاحا ارتباطات لوله های گالوانیزه استفاده نکنید چرا که امکان تبخیر در حین انجام جوشکاری وجود دارد.

نکات خرید لوله گالوانیزه

تولید لوله های گالوانیزه برای مصارف مختلف از جمله صنعتی و خانگی باعث شده است که هزینه ثابتی برای تولید یا فروش وجود نداشته باشد. به همین دلیل موقع تولید، تولید کنندگان به موارد مختلفی توجه می کنند تا قیمت مناسب و معقول باشد. در ادامه چند موارد مهم که در تعیین نقش قیمت تاثیرگذار هستند را خواهیم گفت:

  • میزان مرغوبیت و کیفیت مواد به کار رفته در ساخت لوله
  • میزان مقاومت و استحکام
  • ضخامت
  • آلیاژ بکار رفته در تولید و ساخت لوله
  • روش ساخت لوله
  • قطر و سایز ابعاد

شاید مطلب زیر برای شماهم جذاب باشد:

دریچه منهول

برچسب ها
1 نظر
  1. مهرداد محمدلو

    چرا سایتتون جدول وزن نداره؟ اگه می شه جدول وزن هم قرار بدین

Comments are closed.

{ "@context" : "http://schema.org", "@type" : "Person", "name" : "loolehcenter", "url" : "http://loolehcenter.ir", "sameAs" : [ "http://instagram.com/abyaransanat" ] } 09127066166 کارشناس